Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail
Vegoguiden

Att handla vegansk mat

Att köpa och laga vego är inte särskilt komplicerad, det är som vilken ny rutin som helst. Gör du det tillräckligt många gånger så blir du bra på det! 

1. Var köper man veganska produkter?

Veganska produkter finns utspridda överallt i butikerna, letar du efter vegokött kan du se efter både i den vegetariska frys-eller kyldisken. Växtdrycker finns både i kyldiskar och i vanliga butikshyllor. Det förekommer desto oftare att butiker ordnar specifika vegohyllor. 

Min butik har dåligt utbud - hjälp!
En del butiker, städer eller kommuner har inte alls hängt med på vegoskiftet. Men misströsta inte, dels går det oftast att handla online, du kan be din lokala butik att ta in ett bättre sortiment och du kan alltid laga mat från grunden med basvaror.
Spana in våra recept under grundrecept för att hitta recept utan svårtillgängliga produkter.

2. Hur vet jag om något är veganskt?

Om du undrar om något framför dig är veganskt kan du kolla om den är märkt med 100% VEGANSKT eller annan vegan-märkning. Du kan också scanna streckkoden med vår app Vegokoll för att få svar. Finns att ladda ner hos App Store och Google Play.

Om produkten inte är inlagd i Vegokoll så har vi gjort en lista på animaliska ingredienser som du kan jämföra med innehållsförteckningen.

3. Upptäck utbudet i Vegolistan!

Intresset för vego ökar, och utbudet likaså! Bläddra dig igenom veganska chips, bullar, substitut och mycket mer för att hitta nya favoriter. 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt