Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail
Vegoguiden

Laga vegansk

Visst kan du sikta in dig på att göra egen seitan och marängtårtor, men även veganer vill ha mat som inte tar en evighet att göra och som är gott. Nedan följer ett gäng tips och recept! 

1. Vegokött

Bredden på veganska köttsubstitut är enorm. Allt från burgare, korvar och vegofärs till pulled vego, salami och "kycklingbitar". Det gör det enkelt att t.ex byta ut den animaliska färsen mot sojafärs i en vanlig bolognese eller hamburgaren mot en seitanburgare. 

2. Mejeri

Det finns en uppsjö av drycker gjorda på diverse frön, nötter och cerealier som funkar i gröten, som dryck, i en smoothie eller givetvis i kaffet. Numera har bland annat Oatly och Alpro växtdryck som är specialframtagna för att ha i kaffe. Dessutom finns det en hel del olika växtgurtar. De vanligaste sorterna är Alpro, Planti och Oatly. Produkternas bas varierar men de populäraste är gjorda på soja eller havre, det finns även de gjorda på kokos eller mandel.

3. Ost

Ost på mackan är ingenting du behöver hoppa över när du äter veganskt, det finns nämligen en uppsjö av veganska ostar. När det kommer till mjukost så är Oatlys På mackan den mest lättillgängliga, den är baserad på havre. Utöver den så är Cremy smooth Tofutti och Violife creamy vanliga i butikerna.  Är det en skiva ost du vill ha på mackan så har Violife en uppsjö av smakvarianter på deras ostar. Dessutom finns ett relativt ny märke som heter Green Vie som har börjat dyka upp här och var med både bredbara och skivbara ostar.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt