Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Bruschetta med chilensk tomatsalsa

En klassisk till förrätt eller som plockmat!

20 min
Förrätt
Snacks
Picknick
Under 30 min
Veganiserad

Ingredienser

5 portioner
1 gul lök, cirka 100 g
4 tomater, cirka 300 g
1 kruka koriander
2-3 vitlöksklyftor
½ msk vinäger
1 msk citronjuice
2 msk rapsolja
1 baguette
½ dl olivolja
salt
1 dl riven vegansk parmesan
  1. Skala och finhacka löken. Ansa och hacka koriandern och tvätta och skär tomaterna i små kuber, eller klyftor om det är körsbärs- tomater.
  2. Skala och pressa en av vitlöksklyftorna och blanda med olivoljan.
  3. Blanda den finhackade löken, koriandern och tomaterna med vinägern, citronjuicen och rapsoljan. Pressa sedan i en eller två vitlöksklyftor beroende på vad du föredrar. Salta efter smak och låt salsan dra medan du förbereder brödet.
  4. Skiva brödet i tjocka skivor på ungefär två centimeter och rosta det. Pensla det nyrostade, varma brödet med olivoljan du blandade med vitlök tidigare. Ha på salsan på brödet och toppa med riven vegansk parmesan.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt