Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Cashewost

Gör egen vegansk ost på cashewnötter. Testa att variera smaksättningen efter eget tycke!

15 min, blötläggning ej inkluderad
Frukost
Grundrecept

Ingredienser

3 dl cashewnötter, blötlagda
2 msk citronjuice
3 msk b-jäst
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita sesamfrön
3 msk salladslök
  1. Blötlägg cashewnötterna i minst tre timmar. Mixa de blötlagda cashewnötterna med citronjuice, olja och b-jäst med antingen en kraftig mixer eller matberedare till du får en slät blandning.
  2. Forma blandningen till önskad form och plasta in. Låt cashewosten vila i kylskåpet i minst en timme.
  3. Ta ut osten ur plasten och pensla på vatten. Strö på sesamfrön och salladslök.  Ät på macka,  med kex eller i en sallad! 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt