Hoppa till huvudinnehåll

Färgglad pastagratäng

Pigga upp vardagen med färgglad och krämig pastagratäng

40 min
IBS
Middag
Lunch

Ingredienser

4 portioner
350g okokt fusilli (använd tricolore för extra färg)
200 ml iMat fraiche
1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1½ dl varmt vatten
2 stora morötter
2 stora tomater
1 zucchini
300 g vegokorvar
1 stor klyfta vitlök
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 dl näringsjäst
salt och peppar efter smak
  1. Koka upp makaronerna enligt anvisningen på paketet.
  2. Skala morötterna och hacka dem i slantar. Skiva zucchini och tomater och halvera skivorna. Skär även korven i slantar.
  3. Häll ut de kokta, avrunna makaronerna i en stor, smord ugnsform.
  4. Blanda ned iMat fraiche, grönsaksbuljong, grönsaker, korv, pressad vitlök och kryddor.
  5. Strö över näringsjästen och grädda i ugn på 200 grader i 20 minuter.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt