Vegansk knäck med pistage
Vegansk knäck med pistage. Med bara tre grundingredienser kan du skapa riktigt god knäck. Toppa med pistage eller valfria nötter. Det känsliga med knäck är att den måste uppnå 125 grader för att det ska få en bra konsistens. Det går fint att göra med havregrädde men den får en betydligt klistrigare konsistens.
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl soja- eller havregrädde
2 dl ljus sirap
1 dl hackad pistagenötter
1 tsk flingsalt
- Ställ knäckformar på en bricka. Blanda socker, sojagrädde och sirap i en vid tjockbottnad kastrull.
- Låt smeten koka kraftigt tills temperaturen är 125°C. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov för att kontrollera när den är färdig.
- Ta kastrullen från värmen. Ta hjälp av en tesked för att fylla i formerna, var försiktig så att du inte bränner dig. Låt stelna och njut!