Hoppa till huvudinnehåll
Två bägare med mannagrynsgröt med smak av saffran, toppade med lingonsylt, på en träskärbräda.

Vegansk mannagrynsgröt med saffran

Recept på vegansk mannagrynsgröt med saffran

20 min
Högtider
Jul
Under 30 min
Efterrätt
Frukost

Ingredienser

2 portioner
2 dl havregrädde
2 dl havremjölk
4 msk mannagryn
1 krm salt
½ dl socker
½ g saffran
½ dl lingonsylt
  1. Koka under omrörning upp havremjölk och havregrädde  tillsammans med mannagryn och salt. Koka tills du får en ”grötig” konsistens och dra då av kastrullen från plattan.
  2. Tillsätt socker  och saffran och blanda ordentligt.
  3. Servera med lingonsylt.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden