Hoppa till huvudinnehåll
Omelette med oumph på en svart tallrik på ett svart bord.

Vegansk omelette med Oumph!

Idag delar vi recept på en god vegansk omelette att dela med vänner, familj och bekanta! Flera brunch recept hittar du hos Oumph.

Frukost
Lunch
Veganiserad
Glutenfritt
Nötfri

Ingredienser

280g Oumph! Salty & Smoky
1 handfull champinjoner
0,5 vitlöksklyfta
1 dl växtbaserad grädde
1 krm timjan
1 näve bladspenat
salt och peppar

Omelett

350g silkestofu
4 msk växtbaserad grädde
3 msk potatismjöl
1 mak näringsjäst, typ Bjäst
1 krm grönsaksbiljongspulver
salt och peppar
margarin till stekning
  1. Gör smeten till omeletten först: mixa allt till en slät och blank smet. Värm en panna med massa margarin på medelvärme. Klicka ut ca 1,5 dl smet till en omelett. Forma till en jämn och någorlunda rund form. Stek tills smeten börjar torka lite på ytan.
  2. Tina Oumph! Salty & Smoky. Dela champinjonerna och hacka vitlöken. Stek svamp och Oumph! i en het panna med margarin, till grymt snygg stekyta. Tillsätt vitlök, grädde och timjan. Låt grädden puttra i ett par minuter. Smaka av. Vänd ned spenaten sist.
  3. Kolla så omeletten lossnar från pannan. Släng på en hög Salty & Smoky-röra, vik ihop, stjälp upp på tallrik. Klappa dig själv på axeln och ät!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden