Hoppa till huvudinnehåll

Veganska våfflor med spenat

Vem sa att våfflor bara är till för fika eller efterrätt med en klick grädde och sylt till? Den hade fel! Våra veganska spenatvåfflor är den perfekta förrätten till trerättersmiddagen. Det här är ett recept med havstångskaviar och växtbaserad crème fraiche, vilket gör att de kanske passar extra bra runt påsk eller midsommar.

25 min
Påsk
Förrätt
Midsommar

Ingredienser

5 portioner
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
8 dl soja- eller havremjölk
2 dl tinad hackad spenat eventuellt
en knippe persilja eller gräslök
2 vitlöksklyftor
örtsalt

Topping

havstångskaviar
vegansk crème fraiche
  1. Rör ihop mjölet med bakpulvret och vispa ner mjölken. Tillsätt den tinade spenaten och persiljan/gräslöken, pressa ner vitlökslyftorna i smeten och salta en aning.
  2. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna ca 1 dl smet per våffla.
  3. Servera med havstångskaviar och en klick majonnäs eller sour supreme.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden