Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk toscakaka

En god kaka utan både mjölk och ägg. Den klassiska toscakakan är en sockerkaka toppad med toscaglasyr av mandel. Här är receptet på vår veganiserade version av mångas favorit till fikat!

45 min
Fika
Baka
Midsommar

Ingredienser

6 portioner
100 g mjölkfritt margarin
½ dl sojagrädde
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sojamjölk

Glasyr

75 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 msk sojamjölk
100 g mandelspån eller 1½ dl finhackad sötmandel
  1. Smält margarinet. Vispa ihop socker och grädde. Rör försiktigt ner margarinet och resten av ingredienserna.
  2. Smörj och ströa en rund form (ca 24 cm i diameter) med löstagbar kant. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Värm röran under omrörning tills den tjocknat.
  4. Ta ut kakan och bred på glasyren. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ytterligare 10 minuter.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden