Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail
Vegokoll

Veganska ostar du måste smaka

Att ersätta ost kan kännas svårt. När teamet bakom Välj Vego undersökte vilka de stora hindren för att bli vegan är var OST nummer ett på listan. Och vem gillar inte varma ostmackor, ostbrickor och parmesan på pasta?

Det fina med det hela är att du inte behöver ge upp något.

Du kan bara ersätta dessa med andra alternativ. En del alternativ på marknaden har en hel del kvar att jobba med, andra alternativ är en hel klass i sig - fantastisk goda men inte riktigt som ost - andra alternativ är otroligt lika. Nedan följer våra fem favoriter.

Thumbnail

VioLife

Det här varumärket har verkligen gjort en uppsjö av veganska ostar. En del helt klart bättre än andra. De finns i många välsorterade butiker, vår favorit är Mozzarella liknar inte alls mozzarella, men smakar gott ändå.

Thumbnail

Geenvie Parmesan

Även detta varumärke har en uppsjö med veganska sorter. Den smaken vi har fastnat för mest är deras runda Parmeggio som påminner om parmesanost. De har även fyllda paprikor, svampar och chilis med mjukost, dessa har vi tyvärr inte hunnit smaka ännu.

Thumbnail

Astrid och Aporna

De ostarna som är absolut vanligast och finns i nästan alla butiker är från Astrid och aporna. Här kan vi gå till godo för deras Jeezly original som påminner om helt vanlig hushållsost. Även deras bredbara och deras parmesan-version Riv-iera är goda.

Thumbnail

Oatlys bredbar ost

Dessa finns också väl utspridda över landet och är goda på frukostmackan. De finns i tre olika smaker och fungerar alltså som vilken bredbar ost som helst, fast gjord på havre.

Thumbnail

Daiya

Är du ute efter ost som smälter bra så är det definitivt Daiya som gäller. En påse på 227 g riven ost kan dock gå på runt 79 kr. Så det är bäst att njuta av varje tugga om du väl får tag på en påse. Daiya finns ännu i utvalda butiker men ökar med popularitet runt om i landet.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt