Hoppa till huvudinnehåll
två förpackningar med färdigrätter och två flaskor med såser uppradade mot en gul bakgrund
Vegokoll

Asiatiska såser och färdigrätter från Yipin!

Familjeföretaget Yipin utökar sitt asiatiska sortiment med två kylda färdigrätter med tofu: Röd curry och Asiatisk wok. De lanserar också två asiatiska såser: Hoisinsås och Umamisås (vegansk ostronsås). 

Idag är Yipin Sveriges mest populära tofu och tempeh, som tillverkas i Vallentuna utifrån ett kinesiskt familjerecept. De asiatiska rötterna får nu ta ännu mer plats, genom ett breddat sortiment av asiatiska färdigrätter och såser som är helt unika för familjeföretagets historia.

Våra asiatiska färdigrätter möter efterfrågan på asiatiska och växtbaserade alternativ bland färdigmat, där dagens utbud är litet. Genom våra färdigrätter får vi fler att upptäcka god asiatisk mat, samtidigt som vi sänker tröskeln till att prova tofu, berättar Joceline.

Trenden för asiatisk mat går spikrakt uppåt och är idag en favorit på veckomatsedeln, med alltifrån currygrytor och wok till poké bowls. Dessutom finns en stor efterfrågan på enkla alternativ på smaksättning till tofu och annat protein, där de nya såserna från Yipin kan bli storfavoriter.

Med våra asiatiska såser kan du laga en god asiatisk måltid på bara 10 minuter. De är goda att använda som woksås, topping, dipsås eller marinad till tofu, tempeh eller annat protein, säger Joceline.

Yipin hoppas nu få fler att bli nyfikna på asiatisk mat som är både god och lättlagad. Dessa nyheter är ett viktigt steg på resan mot att göra det enkelt och kul att laga asiatiskt hemma.

Asiatiska såser från Yipin

Yipin Hoisin Chili & Sesam, 250 ml

Hoisinsås med fin balans av sälta, sötma och hetta som kombinerar Asiens mest populära smaker. God i wok, som marinad eller glaze, topping och dippsås. Naturligt växtbaserad och producerad i Sverige.

Yipin Umami Soja & Shiitake, 250 ml

Fyllig asiatisk sås med djup umamismak från soja och shiitakesvamp. God i wok, som marinad eller glaze, topping och som alternativ till ostronsås. Naturligt växtbaserad och producerad i Sverige.

Såserna lanseras hos ICA, Hemköp, Willys, CityGross och Tempo från vecka 36, i över 330 butiker runtom i Sverige. Du hittar dem i den vegetariska kyldisken. Rek. pris: 39,90 kr.

Asiatiska färdigrätter från Yipin

Thai röd curry med friterad tofu

Krämig röd currygryta med kokosgrädde, citrongräs, friterad tofu, bambuskott och broccoli. 100% växtbaserad och tillagad i Sverige.

Asiatisk wok med friterad tofu

En smakrik wok med friterad tofu och krispiga grönsaker i en fyllig hoisinsås med chilikaraktär. 100% växtbaserad och tillagad i Sverige.

Färdigrätterna lanseras på ICA i 100+ butiker från vecka 36 och hittas i hyllan för kyld färdigmat. Rek. pris: 69,90 kr.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden