Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk glass på en mugg

Om Välj Vego

Välkommen till Välj Vego! - Djurens Rätts inspirationssajt som gör det lätt att välja vego. Här får du recept, matpepp och inspiration för hur du kan börja eller fortsätta välja vego. Du får lära dig hur du veganiserar dina favoritreceptet, hittar nya ställen att äta på och så bjuds det förstås på alla de senaste nyheterna inom vegovärlden.

Vi heter Välj Vego men vego är ett brett begrepp. Det finns ingen entydig eller lagstiftad definition av begreppet vegan. Medan veganism är en livsåskådning, som syftar till att så lång det är praktiskt möjligt exkludera exploatering av djur, så är vegansk kost en kosthållning som består enbart av vegetabilier. Här på sajten skriver vi enbart om vegansk kost och tar avstånd från exploatering av djur.

Upptäck utbudet

Oavsett om du är newbie eller erfaren på vego så tror vi att du kommer uppskatta våra veganska recept och Vegolistan. Vegolistan började som en lista på veganska produkter vi manuellt uppdaterade, men allt eftersom intresset för vego ökat så blev det svårt att hålla den aktuell.

Idag hjälps personer över hela Sverige åt att hålla den uppdaterad med hjälp av appen Vegokoll! Nyheterna strömmar in, varje dag läggs i genomsnitt 10 produkter upp. Vi på Djurens Rätt går sedan igenom dem för att kolla om de är veganska eller ej.

Vegoutmaningar

Nu blir det ännu enklare att skaffa djurvänliga matvanor! Tidigare har utmaningarna kommit som mailutskick, men nu har vi gjort det ännu smidigare att välja vego, genom att flytta utmaningarna från mailutskick till vår sprillans nya app - Välj Vego! 

Ha vegokoll på vegovärlden

Kolla in nyhetsflödet, men missa inte heller att du fortfarande kan följa oss på Instagram och Facebook för att få det senaste i ditt flöde. 

Högt efterfrågade Vegoguiden

Den här sajten har tagits fram efter Djurens Rätts medlemmars önskemål, och ett av önskemålen var en sajt som kan inspirera och stötta någon från blandkost till vegansk kost. I Vegoguiden får du hjälp från första steget till sista ostbiten. Vad vill du ha mer info om i Vegoguiden? Ge oss feedback här!

Nörda vego

I Vegoguiden hittar du snabba svar för att börja välja vego. Men du kanske letar efter mer information och vill bli ett riktigt vegoproffs! Vi hoppas du hittar det du letar efter i vår nördigare hörna, hör av dig om du saknar något!

Sajten växer så att det knakar, och du kanske stöter på lite växtvärkar och buggar ibland. Här kan du hjälpa oss göra sajten bättre med din feedback och dina önskemål. Vi vill gärna höra vad du hoppas på att kunna göra och hitta här på Välj Vego!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden