
Bästa veganska alternativen till kyckling i airfryer
Kyckling är en vanlig råvara i airfryer, men det finns många växtbaserade alternativ som både är goda och näringsrika. Att välja växtbaserat istället för kyckling minskar klimatpåverkan och framför allt – innebär att inga djur behöver lida. Dessutom finns det många växtbaserade proteinkällor som fungerar utmärkt i airfryer och ger en lika krispig och smakrik upplevelse!
Här är några av de bästa alternativen:
Tofu – en mångsidig proteinkälla
Tofu är ett bra alternativ till kyckling i airfryer. Den har en neutral smak som suger upp marinader och kryddor, och när den tillagas i airfryer får den en krispig yta och ett saftigt inre.
Näring:
- 100 g fast tofu innehåller ca 12 g protein
- Rik på kalcium, järn och andra viktiga näringsämnen
Tips: Om du gör egen panering – testa att använda panko och majsstärkelse för en extra frasig yta!
Tempeh – extra proteinrikt och smakrikt
Tempeh är en fermenterad sojaprodukt som har en fast konsistens och en nötig smak. Den fungerar utmärkt att tillaga i airfryer, särskilt om du marinerar den innan.
Näring:
- 100 g tempeh innehåller ca 19 g protein
- Innehåller fibrer och probiotika
- Har en mer tuggig och fast konsistens jämfört med tofu
Tips: Skiva tempehn tunt, marinera och airfrya på 200°C i 10–12 minuter för en riktigt god och krispig upplevelse!
Panerade vegobitar – perfekt för airfryer
Om du vill ha en riktigt snabb och enkel lösning finns färdiga växtbaserade produkter som fungerar som alternativ till kyckling i airfryer.
Några exempel:
- Oumph! The Chunk – liknar kycklingfilé i konsistensen
- Panerade vegobitar från olika varumärken
- Veganska nuggets från olika varumärken