Hoppa till huvudinnehåll
Burgare, pommes och sås från Bastard Burgers i papperspåse. På burgaren finns ett klistermärke med texten "Go vegan like a bastard".
Vegokoll

Bastard Burgers byter kyckling mot vego!

Burgarkedjan Bastard Burgers har länge arbetat med att utveckla sitt veganska utbud och att ställa högre krav på sina leverantörer kring djurvälfärd. Nu tar kedjan sitt kanske viktigaste kliv någonsin för djuren och väljer att helt sluta servera kyckling på alla sina restauranger.

Burgarkedjan Bastard Burgers har vuxit så det knakat och etablerat ett femtiotal nya restauranger på bara fem år. Samtidigt har kedjan också varit snabba på bollen när det kommer till att erbjuda ett stort utbud av vegoalternativ och att ta ansvar för djurvälfärden, inte minst genom att ha antagit European Chicken Commitment efter dialog med Djurens Rätt.

I samband med ett menybyte tar nu Bastard Burgers sitt kanske viktigaste kliv någonsin för djuren och väljer att helt sluta servera kyckling på alla sina restauranger. Istället för kycklingburgare kommer restaurangkedjan att erbjuda den veganska burgaren No Chicken Chicago och växtbaserade nuggets finns fortsatt på menyn.

Bastard Burgers Corporate Head Chef menar att det inte var ett svårt beslut att ta.

Att sluta servera kyckling går i linje med att vi också slutat tillaga våra dippar och dressingar med animalisk majonnäs och i stället använder en ärtbaserad majonnäs som bas. Den nya No Chicken-pattyn har en riktigt god smak och en frasig textur som vi älskar, dessutom är det ett mycket hållbarare alternativ. Vi har tagit stora kliv för att bli en ägg- och kycklingfri restaurangkedja, men det finns så klart fortfarande en del att göra när det kommer till vego, säger Jonas “Gabbe” Ylinenjärvi, Corporate Head Chef på Bastard Burgers.

Kycklingar är de landlevande djur som är flest och har det sämst. Genom att helt sluta servera kyckling i sina restauranger, till förmån för veganska alternativ, gör Bastard Burgers inte bara en stor insats för alla de kycklingar som annars skulle ha hamnat på någons tallrik, utan visar också vägen för andra företag mot en minskad köttkonsumtion och en mer hållbar framtid.

Utvecklingen går fort fram och det älskar vi! Vi fortsätter ställa krav på leverantörer och jag skulle säga att vi är branschledande på vego. Det är vi jäkligt stolta över!, avslutar Jonas “Gabbe” Ylinenjärvi.

Vill du också göra en insats för kycklingarna? Just nu samlar Välj Vego in läsarnas bästa recept på kycklingfria rätter för att inspirera fler att byta kycklingen mot vego.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden