Beyond Meat öppnar två fabriker i Nederländerna
Amerikanska Beyond Meat som tillverkar köttliknande veganska biff, korv och hamburgare öppnar nu produktion i Nederländerna. Detta för att påskynda leveransen och öka sin tillverkningskapacitet i Europa samt göra bolaget mer kostnadseffektivt och miljövänlig, säger vd Ethan Brown enligt NyTeknik.
Det var senast i fjol som alla Bastard Burgers älskare fick det sura beskedet om att Beyond Meat och dess burgare inte tillverkades i tillräcklig snabb takt för att täcka efterfrågan. Ett problem som företaget måste ha upplevt i stora delar av Europa eftersom de nu öppnar upp två fabriker i Nederländerna. Det ena fabriken har redan öppnat och tillverkar Beyond Meats burgare och korv, medan den andra öppnar mot slutet av 2020 och ska kunna hantera det första steget i tillverkningsprocessen.
Stora köttproducenter som Tyson Foods har investerat i bolaget vars produkter kräver 99 procent mindre vatten, 93 procent mindre landyta och bidrar med 90 procent mindre utsläpp av växthusgaser jämfört med en vanlig köttburgare. Detta enligt en livscykelanalys av University of Michigan som beställts av Beyond Meat.