Hoppa till huvudinnehåll
Felix frasiga vegonuggets i två koppar med grönsaker och sås
Vegokoll

Felix lanserar frasiga schnitzlar och nuggets

Nu blir hela Sveriges skolmatsfavorit tillgänglig också för hemmakockar. Orkla Foods Sverige lanserar sin populära växtbaserade schnitzel under Felixvarumärket och börjar sälja den i dagligvaruhandeln tillsammans med nuggets. Båda produkterna är veganska. 

Lecoras vegetarisk schnitzel är den mest sålda vegetariska produkten till Sveriges skolor. Nu blir favoriten äntligen tillgänglig att avnjutas i hemmet när Orkla också lanserar produkten under varumärket Felix som “Felix frasig schnitzel”, tillsammans med “Felix krispiga nuggets”, för dagligvaruhandeln.

Vi ser att på samma sätt som restauranger länge har fungerat som trendsättare för nya matvanor och smaker så fungerar kommunerna idag som drivande i utvecklingen av klimatsmart, hälsosam mat. De har ju också den mest kräsna publiken i form av skolelever. För att lyckas göra succé i plugget behöver också smakerna sitta. Vi vet att vi har lyckats när skolbarn älskar våra växtbaserade produkter, säger Maria Tilly, marknadsdirektör på Orkla Foods Sverige.

Cirka hälften av alla kommuner ser det som mer prioriterat att servera växtbaserad mat i skolorna i jämförelse med för ett år sedan. Sveriges kommuner är idag en stark drivkraft och föregångare när det kommer till ny och innovativ växtbaserad mat som både minskar klimatavtrycket, är hälsosam och riktigt god.

Felix frasig schnitzel och Felix krispiga nuggets är något helt nytt på den svenska detaljhandelsmarknaden, där sojabaserade produkter fortfarande dominerar bland de växtbaserade produkterna. Felix schnitzel och nuggets är istället tillagade på en god couscousfyllning, smaksatt med buljong och kryddor, och en frasig panering gjord på skorpmjöl av vete.

Sojabönor höjer proteinhalten och har sina fördelar, men det finns så många fler sätt att laga växtbaserad mat. För att göra den förflyttning som krävs behöver vi tänka bredare i både smak och proteinkällor. Vi ser att det finns en lucka för riktigt goda produkter utan kött som gillas av hela familjen. Felix schnitzel och nuggets är det säkra kortet på matbordet och underlättar för konsumenterna att minska mängden kött och äta mer från växtriket, säger Maria Tilly.

Felix frasig schnitzel och Felix krispiga nuggets tillagas på Orkla Foods Sveriges anläggning i Vadstena.

Om Felix Frasig Schnitzel och Felix Krispiga Nuggets

Felix Frasig Schnitzel och Felix Krispiga Nuggets är tillagade av en god couscousfyllning, smaksatt med buljong och kryddor och en frasig panering gjord på skorpmjöl av vete. Produkterna tillagas på Orkla Foods Sveriges anläggning i Vadstena. Produkterna säljs också under varumärket Lecora till storhushåll och restauranger och schnitzeln är den mest sålda vegetariska produkten till Sveriges skolor* och en riktig favorit i plugget. Felix Frasig Schnitzel och Felix Krispiga Nuggets lanseras i detaljhandeln under vecka 11.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden