Handgjorda ostar från Casheury märks med I’M VEGAN
Cashembert, caseuzola och casheubri är bara några av de växtbaserade ostar som tillverkas för hand hos Casheury i Skåne. Traditionella osttekniker används i tillverkningen - skillnaden är att allt här är veganskt. Och nu är de lyxiga ostarna, gjorda på fermenterade cashewnötter, anslutna till Djurens Rätts veganmärkning!
Under de senaste fem åren har de forskat och utvecklat en produkt som ska kunna konkurrera med, och ersätta, traditionell ost från djur. Det här har lett till att ett växtbaserat ostföretag har startat: Casheury - en liten mejerifri ostfabrik från Skåne.
Casheury använder traditionella tekniker för att tillverka och lagra ost på veganska, ekologiska och fairtrade råvaror. Alla deras ostar är dessutom soja- och glutenfria och innehåller inga artificiella ämnen.
Företaget tillverkar klassiska varianter såsom “cashembert”, “caseuzola” och “casheubri” i vegansk tappning. Det finns även andra spännande varianter såsom “black garlic”, “hickory smoked french pepper” och “the aged kimcheeze”.
Dessa lyxiga ostar gjorda på fermenterade cashewnötter är nu anslutna till Djurens Rätts veganmärkning.
“Det har alltid varit viktigt för oss att informera våra kunder att inget djur eller animalier har använts i produktionen av vår ost: tack vare märkningen blir nu budskapet tydligare än någonsin!”, skriver Casheury själva om märkningen.
Ostarna är handgjorda i Skåne och går att beställa på Casheurys hemsida och i utvalda butiker.