Hoppa till huvudinnehåll
En Växtbaserad kycklingburgare mot en svart bakgrund.
Vegokoll

Havredals lanserar svenskproducerad växtbaserad kycklingburgare

Havredals fortsätter att expandera sortimentet av växtbaserat mejeri och kött med lanseringen av en växtbaserad kycklingburgare. Burgaren är baserad på gul ärta och bondböna och är 100% vegansk, glutenfri, sojafri och proteinrik. Exklusiva Hotel At Six i Stockholm blir först i Sverige med att servera den växtbaserade kycklingen som del av sin eventmeny.

Havredals etablerade sig snabbt som en utmanare inom växtbaserat mejeri med ett utbud av
svenska havredrycker. I maj 2022 tog bolaget ett stort steg framåt och gick in i en ny kategori
med lansering av en växtbaserad premiumburgare och formbar färs. Nu lanserar de ytterligare en
produkt inom kategorin växtbaserat kött.

Den nya växtbaserade kycklingburgaren lanseras först till HORECA (Hotell, Restaurang, Café) för att ingå i en bredare lansering mot DVH (dagligvaruhandeln) under 2023. Produkten vänder sig till en medveten målgrupp som älskar kyckling, men som uppskattar eller vill testa på att njuta av ett välsmakande växtbaserat alternativ. Kycklingburgaren är framtagen för att passa såväl köttätaren som veganen med fokus på att bara vara riktigt god.

Vi upplevde att marknaden saknade en riktigt bra växtbaserad kycklingburgare som varken kompromissar med smak eller konsistens. Därför är vi nu så glada att presentera vår nya växtbaserade kycklingburgare. Genom vår unika framställningsprocess får den en rik smak, saftigt växtkött med struktur som liknar kyckling och en krispig stekyta, självklart producerad i Sverige. Vi är mycket nöjda med resultatet och att den redan fått så bra mottagande, bland annat av Hotel At Six som tagit in den på sin eventmeny, säger Katerina Cronstedt, VD Havredals.

Jag letar alltid efter nya innovationer inom vegansk kost! De ska vara eco friendly, med få tillsatser och framför allt måste smaken och konsistensen vara perfekt! Just därför valde vi Havredals, säger Diego, kökschef på Hotel At Six.

Havredals vill göra omställningen till växtbaserad kost enklare. För att fler ska prova växtbaserat
behöver livsmedlen smaka riktigt gott. Havredals arbetar för att bekämpa klimatförändringarna
genom att erbjuda välsmakande alternativ till animaliska produkter.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med en valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden