Hoppa till huvudinnehåll
En burk med hummus på ett bort med citron, mynta, vitlök och kikärtor runt
Vegokoll

Hummus Harissa – nyHET från Sevan!

Denna hummus, som är en vidareutveckling av Hummus Hot n' Spicy, är smaksatt med harissa och paprika, och toppingen innehåller utöver harissa även tomat, grillad paprika och jalapeño.

Precis som Hummus Hot n' Spicy passar Hummus Harissa perfekt till grillat, i bowls och som tillbehör till de flesta varma och kalla rätter. Hummus Harissa är något starkare, och om en ännu starkare hummus önskas går det fint att blanda toppingen med hummusen.

Som namnet antyder är det harissa som primärt bidrar med hettan. Harissa är en het och smakrik chilipasta från Tunisien, mycket vanlig i hela Maghreb-regionen. Sedan december 2022 är harissa officiellt med på UNESCOs världsarvslista – vilket firas tillsammans med denna lansering!

Precis som Sevans övriga hummusartiklar är Hummus Harissa producerad i deras egen fabrik i Rosersberg norr om Stockholm.

Hummus Harissa finns att köpa på ICA samt välsorterade Hemköpsbutiker. En förpackning väger 150 g.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden