Hoppa till huvudinnehåll
9 veganska varmkorvar och en hand mot ett bord i björk
Vegokoll

IKEA Sverige börjar sälja en ny växtbaserad korv

Korven hos IKEA har varit ett uppskattat sista stopp för tomma magar i över fyrtio år. Nu har IKEA utvecklat ett alternativ till den ikoniska korven med det ikoniska priset. Den 25 oktober börjar den att säljas i IKEA Sveriges 21 svenska varuhus.

Vi vill med vår mat göra livet bättre genom att erbjuda goda, mer hälsosamma och mer hållbara alternativ. Jag är stolt över att vi har tagit fram en riktigt god växtbaserad korv som en del i det arbetet. Vår nya medlem i korvfamiljen har dessutom ett riktigt bra pris på fem kronor, säger Marcus Carlsson, Food Manager på IKEA Sverige. 

IKEA vill inspirera ännu fler kunder att välja växtbaserade alternativ genom att erbjuda korven till ett bra pris. 

Under utvecklingsprocessen var det en utmaning att skapa en växtbaserad varmkorv med en konsistens som liknar den klassiska IKEA korven. Köttbaserade korvar har vanligtvis ett hölje runt köttet, vilket ger ett knäpp när du tar en tugga. Knäppet på den växtbaserade varmkorven är tänkt att efterlikna knäppet och den sensoriska upplevelsen av att bita i en vanlig köttbaserad korv.  

Den nya växtbaserade korven börjar säljas i Sverige den 25 oktober i Bistron och kommer att kosta fem kronor. Den kommer att säljas tillsammans som ett alternativ till de korvar som redan idag finns hos IKEA.

Fakta 

Proteinet som används i den nya växtbaserade korven är ett risprotein. Förutom proteinet består den av ingredienser som lök, äpple, salt, peppar och rökighet för att ge den en karakteristisk korvsmak. 

Den växtbaserade korven har också ett speciellt hölje tillverkat av alger som ger det karakteristiska knäppet som konsumenterna förknippar med köttbaserad korv. 

Korven säljs i Bistron på IKEA Sveriges 21 varuhus över landet.

Anta utmaningar med appen Välj Vego! Nu blir det ännu enklare att skaffa djurvänliga matvanor! Tidigare har utmaningarna kommit som mailutskick, men nu har vi gjort det ännu smidigare att välja vego, genom att flytta utmaningarna från mailutskick till vår sprillans nya app - Välj Vego!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden