
Mattias Kristianssons gröna påskmiddag
Här kommer en färgglad meny från Mattias Kristiansson som fungerar till vårens alla fester. En härlig blandning av röror, grönsaker, biffar och sallad. Enkla rätter maxade med smak — och mycket går dessutom att förbereda för att du inte ska behöva stressa sönder. Den här påskbuffén har fokus på grönsaker och glad färger. Det här är en härlig blandning som lätt räcker till 8-10 personer. Många av rätterna går att förbereda. Ät och umgås nu!
Rostad blomkål med grön tahinisås
Rostad blomkål ser så vackert ut mitt på bordet. Speciellt lysande gul som den här. Här används små blomkålshuvuden, men det går även bra med ett stort. Rosta det ordentligt så att det blir riktigt mjukt i konsistensen.
Örtiga biffar med zucchini
De här biffarna är fyllda med dill och koriander för en fräsch och pigg smak. Tack vare kikärtsmjölet får de en underbart krispig yta.
Ärtröra med avokado och vegansk fetaost
Ärtor och mynta är en kärlekshistoria vi aldrig tröttnar på. Här mixade jag även ner avokado för att få en extra krämig röra. Toppa med gröna ärtor och smulad vegansk fetaost.
Harissarostade morötter
Rostade morötter är bland det bästa som finns. Sötman från morötterna gör sig så bra med lite hetta, här från chilipastan harissa.
Tomatsallad med sumak
Tomatsallad är alltid fräscht och gott. Försök hitta riktigt mogna tomater och lyft dem sedan extra med sumak. Sumak och tomat är verkligen en drömsk kombo. Sumakbär är sötsyrliga bär som är vanliga i Mellanösternköken. De kan ofta köpas som ett malt pulver och det är så gott i sallader och marinader, men även som kryddning i biffar. Finns i Mellanösternbutiker och på nätet. Får du inte tag på sumak går det bra att hoppa över.
Vit bönröra med enkel muhammara
Vita bönor ger den krämigaste av röror. Här toppade jag med min snabbvariant av paprikaröran muhammara.