Joe’ Kurt - ny vegansk yoghurt från Naturli'
Nu lanserar Naturli’ fem helt växtbaserade, glutenfria och sojafria yoghurtsorter under namnet Joe’ Kurt i Danmark. Det är en mandelghurt som ska smaka väldigt lik animalisk yoghurt, men med samma nivåer av vitamin D, B2 & B12 & Kalcium. I Sverige finns smakerna Naturell och Päron-Banan.
Konsumenternas frukostvanor blir gröna – precis som resten av måltiderna. Växtbaserade företaget Naturli' har därför lanserat en vegansk yoghurt.
Joe' Kurt, som den så käckt heter, ska vara väldigt lik yoghurt från kor med krämig konsistens och len smak. Det har gjorts en rad smaktester som visar att testpersonerna inte kan känna skillnad på den växtbaserade serien och den traditionella.
”I Danmark säger fler än 4 av 10 att de är redo att välja varianten som är gjord på växter när den smakar lika gott som den traditionella som är gjord på komjölk. Samma tendens är given i många andra länder”, berättar Henrik Lund, VD på Naturli’.
Joe´ Kurt-serien och gjorda på mandel Europa och finns smakerna Naturell, Blåbär, Päron-Banan, Jordgubb och Vanilj.
I Sverige går det att få tag på smakerna Naturell och Päron-banan hos Axfood för ungefär 23,95 SEK resp. 26.95 SEK. Båda varianterna är certifierat veganska, glutenfria, sojafria och innehåller mandel från Europa.