Vegansk meny till midsommarafton
Här bjuder vi på en somrig trerätters 100% växtbaserad lunch eller middag till midsommar. Självklart ingår en fördrink!
Fördrink: Fläderbubbel
En fräsch drink som ser lyxig ut och går att blanda ihop på två röda. Allt du behöver göra är att blanda fläderblomssaft med naturellt kolsyrat vatten, tärna några jordgubbar och servera allt i fina glas.
Förrätt: Potatishalvor med vegansk laxröra
Vi passar gärna på att äta så mycket färskpotatis vi bara kan när det äntligen är säsong för det! Därför känns de som ett självklart inslag som den första rätten till middagen.
Varmrätt: Silltårta - utan sill
Okej, det blir ingen varm varmrätt - men vem behöver det på midsommar? Nej, det är bättre att imponera med en pampig tårta! Det här är inte din vanliga smörgåstårta, utan en vegansk version av silltårta med flera lager. Istället för sill har vi inlags senapstofu. Extra god blir den förstås om du låter den stå i kylen över natten innan midsommarafton!
Efterrätt: Jordgubbar med vegansk grädde
En twist av klassikern jordgubbar och grädde. Här serverar vi våra favoritbär som små sommartomtar - för vem sa att vi inte kan ha tomtar med även under midsommar?