Höstens fyra nyheter från Bärta
Du har väl inte missat nyheterna från Bärta som lanserades tidigare i höstas? Fyra nya ekologiska och planetnyttiga produkter har dykt upp i vegohyllan - Helbit i smakerna rosmarin & vitlök, rå & naturell höstärta och enrisrökt höstärta, samt filéer med smak av rosmarin & vitlök.
Bärta tillverkar veganska produkter gjorda på svenska, ekologiska och fermenterade ärtor. Förutom att de är rika på protein och fiber samt smakar gott har de också Djurens Rätts märkning I’M VEGAN.
Under hösten har Bärta lanserat hela fyra nya produkter – Helbit med rosmarin & vitlök, Filéer med spiskummin & citron, Helbit, rå & naturell höstärta och Helbit, enrisrökt höstärta. Samtliga produkter finns att köpa hos Coop och vissa av dem kan även hittas på Ica och City Gross.
Helbit rosmarin och vitlök
Helbit rosmarin & vitlök beskrivs ha en rund, mild och fyllig och ett härligt tuggmotstånd. Den går att äta på många sätt, bl.a. kan den skivas för att läggas på mackan.
Filéer, spiskummin och citron
Filéer med spiskummin & citron ska ha en aromatisk och rund smak kombinerat med frisk syrlighet. Passar t.ex. med klyftpotatis och en härlig sås.
Helbit, Höstärta, rå och naturell
Helbit, Höstärta, rå & naturell är en sorts tempeh på groddad höstärta, som ska ha en nötig och fyllig smak. Höstärtan har ett mörkt skal och är en kulturärta som klarar kalla, svenska vintrar och bevarar jordens bördighet genom att fixera kväve.
Helbit, enrisrökt höstärta
Helbit, enrisrökt höstärta har även den höstärtans djupa nötighet och goda inverkan på planeten. Enrisret ger en unik, syrlig röksmak. Färdig att äta och passar bra på t.ex. en macka eller i en sallad. Produkten har tagits fram i samarbete med Nordisk Råvara, och bidrar till att öka andelen svenskproducerat och ekologiskt i vegohyllan.