Den populära veganska äggersättningen JUST Egg är på väg till Europa efter att dess nyckelingrediens slutligen godkändes av EU-kommissionen. Eat Just – det Kalifornien-baserade företaget bakom JUST Egg – gör den veganska äggersättningen med ett nytt mungböneprotein som först ansågs säkert att användas i livsmedel av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) i oktober 2021 och fick godkännande av Europeiska kommissionen tidigare i år.
Forward-thinking consumers in Europe have been asking for JUST Egg since the day it launched in the US. “Whether because of climate change, health, or a connection to animals, the demand has been significant as has interest from retail and foodservice partners. I’m grateful for the recent approval, which opens the door to begin distribution across Europe before the end of the year., sa Josh Tetrick, medgrundare och VD för Eat Just, i ett uttalande.
JUST Egg blev först tillgängligt i dagligvaruhandeln 2019 och har snabbt utökat sin distribution till tusentals återförsäljare och livsmedelsleverantörer, inklusive i Kanada, Sydafrika och Kina. Den mungbönabaserade äggersättningen finns också i olika format för att kunna konkurrera med kycklingägg på alla nivåer. Eat Just har fortsatt att omformulera JUST Egg och sänka priset med det slutliga målet att bli det billigaste ägget – vegan eller annat – på planeten. Vi får hålla tummarna att den dyker upp på den svenska marknaden snart!