Hoppa till huvudinnehåll
Tre förpackningar växtbaserade drycker uppradade mor en ljusblå bakgrund
Vegokoll

Oatly lanserar iKaffe Light

Oatly lanserar iKaffe Light, en ny havredryck framtagen för att ge en lättare kaffeupplevelse. Produkten är den senaste nyheten i iKaffe-sortimentet och är utvecklad för att framhäva aromerna och smakerna i kaffet utan att kompromissa med krämigheten och egenskaperna som karaktäriserar originalet. 

Oatly iKaffe har på tio år blivit en självklarhet i svenska butiker, kaféer och hushåll och är idag Sveriges mest sålda växtbaserade dryck. För att göra det enklare för fler att välja växtbaserat i kaffet breddar Oatly nu iKaffe-sortimentet med nya format och produkter. IKaffe Light är den senaste lanseringen – en iKaffe med lägre fetthalt, endast 2,1% fetthalt jämfört med originalets 3%, som i kombination med en mildare smak låter aromerna och smakerna i kaffet ta större plats.

Oavsett vilken typ av kaffe du föredrar vill vi på Oatly göra det enkelt att välja växtbaserat. Med iKaffe Light breddar vi vårt iKaffe-sortiment och ger både hemmabaristor och kaféer ännu fler möjligheter till den bästa kaffeupplevelsen. Vi vet att det finns en efterfrågan på en havredryck som likt iKaffe Original har rätt egenskaper för att ­skummas till en perfekt cappuccino, men som låter kaffets egenskaper ta större plats.  Därför har vi utvecklat Oatly iKaffe Light, säger Sofia Ehlde, global chef över innovation på Oatly. 

Precis som Oatlys andra iKaffe-produkter är iKaffe Light framtagen tillsammans med världsledande baristor för att ha de rätta egenskaperna för att lätt skummas till en perfekt cappuccino eller latte.  

Många av våra kunder väljer havredryck i kaffet men vi har själva sökt efter en iKaffe som har samma goda egenskaper men en mildare smak för en lättare kaffeupplevelse. iKaffe Light är det perfekta valet för att lyfta fram egenskaperna hos kaffet. Den lättare texturen och den milda smaken skapar en bra balans som låter kaffets naturliga syra och aromer komma till sin fulla rätt, utan att ta över smakupplevelsen. IKaffe Light passar perfekt för att skumma till en krämig cappuccino eller för att ge en uppfriskande iskaffe det där lilla extra, säger Joel Wredlert, utbildare på kafferosteriet Johan & Nyström. 

Likt de flesta av Oatlys produkter innehåller iKaffe Light låg andel mättat fett, drar nytta av havrefibrernas goda egenskaper och är en rik källa till kalcium, jod, riboflavin och vitamin B12. Den finns nu tillgänglig som 1-litersförpackning i de flesta livsmedelsbutiker. Läs mer om Oatly iKaffe Light på Oatlys hemsida

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden