Hoppa till huvudinnehåll
Två tända blockljus på ett bord
Vegokoll

Liljeholmens Stearinfabrik lanserar 100% växtbaserade ljus

I samband med Liljeholmens Stearinfabriks 185-årsjubileum lanserar de sin senaste innovation – de första ljusen tillverkade av 100% växtbaserat sheastearin. Detta förnybara material utvinns ur kärnorna från den vildväxande sheafrukten i Afrika och speglar deras fortsatta engagemang för hållbarhet och miljöansvar inom ljustillverkning.

Sheastearin är inte bara ett nytt, förnybart material – det ger också möjlighet till ekonomisk självständighet för de kvinnor i Afrika som skördar och bearbetar sheafrukternas kärnor. Genom detta arbete får kvinnorna en betydelsefull inkomst, vilket stärker deras ekonomiska och sociala situation.

Det är med stor glädje vi firar Liljeholmens 185-åriga historia genom att introducera ett ljus som kombinerar hållbarhet, kvalitet, ansvarsfull produktion och estetik på ett unikt sätt. Genom att använda sheastearin stödjer vi både miljön och de kvinnor i Afrika som skördar sheafrukterna. Det är en utveckling vi är mycket stolta över, säger Anna Morau, Marknadsdirektör på Liljeholmens Group.

Shealjusen finns i två storlekar, 67x100 mm och 67x150 mm, och erbjuds i flera färger (vitt, dimrosa, nougat, malva, salvia, gran och röd), vilket gör att de passar alla typer av inredningsstilar. Shealjusen har också ett vackert melerat mönster, vilket gör varje ljus till en unik och elegant inredningsdetalj. De genomfärgade ljusen tillverkas i Portugal och uppfyller Svanens kriterier för ljus, samt är certifierade av både RAL och ISCC.

Shealjusen lanseras hösten 2024 och kommer att finnas tillgängliga i utvalda butiker i Sverige, Danmark och Tyskland samt online på liljeholmens.se.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden