Hoppa till huvudinnehåll
Skagenröra på toast på två tallrikar på ett ljust träbord

Veganska skagenröror

Vegansk skagenröra har seglat upp som en riktig favorit till alla högtider. Här hittar du tre goda recept – från klassisk Toast Skagen till en krämig vegansk skagencheesecake och avokadohalvor med skagenröra. Allt är växtbaserat – helt utan räkor!

Skagenröra på toast på två tallrikar på ett ljust träbord

Vegansk Toast Skagen

En riktig klassiker i vegansk tappning! Den här varianten av Toast Skagen bygger på en krämig vegansk skagenröra med tofu istället för räkor – och resultatet blir både fräscht och smakrikt. Tofuns fasta konsistens påminner om kokta räkor, medan fänkål adderar fräschör och karaktär. Havssmaken kommer från tångcaviar, som ger rätten sitt klassiska skagenuttryck. Rätten kommer från Gustav "Jävligt Gott" Johansson och finns i hans kokbok Vegansk Husmanskost. 
 

Avokadohalvor toppade med vegansk skagen och tångkaviar på ett glasfat

Avokado med vegansk skagen

Veganska skagenfyllda avokadohalvor är en enkel förrätt som passar till alla olika festligheter som jul, påsk och midsommar. Skagenröran är gjord på tofu och smaksatt med dill, citron och tångcaviar – men det funkar även med en färdig växtbaserad skagenröra eller annan tofuröra från butik.

En bit vegansk skagencheesecake på en tårtspade.

Vegansk skagencheesecake

Den här veganska skagencheesecaken kommer från tofuexperterna på Yipin och tar med sig alla klassiska smaker från den vegansk skagenröran och presenterar dem i ett nytt, snyggt format. Den är krämig, fräsch och toppad med dill och tångcaviar – perfekt att förbereda till festliga tillfällen. Ett smart och lyxigt recept på skagenröra i ny tappning, som garanterat gör intryck. 
 

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden