
Tempeh recept
Träffa tofuns udda, men oerhört coola kusin – tempeh! Det är ett fermenterat och växtbaserat protein som varit en delikatess i Indonesien i över 1000 år. Precis som kyckling så kan naturell tempeh marineras och smaksättas med precis vilka smaker du vill. Det går utmärkt att steka, ugnsbaka, grilla, ha i gryta och även att äta precis som det är direkt ur förpackningen.
Vegansk Wrap med BBQ-Tempeh
Ta lunchen eller picknicken till nästa nivå med en vegansk wrap med BBQ-tempeh! Den är lika god varm som kall, enkel att förbereda och färdig på ett kick. Och det bästa av allt? Du kan variera innehållet precis som du vill! Men kom ihåg: du kommer ångra dig om du inte fyller din wrap med tempeh stekt i BBQ-sås.
Vegansk BLT-sallad
BLT står för Bacon, Lettuce (sallad) och Tomat. Vår veganska variant blir fantastiskt god tack vare de knapriga tempehbitarna.
Vegansk poké bowl med tempeh
Poké bowl är en vegansk, matig sallad full av smak och protein och enkel att laga. Rätten härstammar från Hawaii och serveras traditionellt med rå fisk som med fördel byts ut mot tofu eller tempeh. Klar på bara en kvart!
Vegansk Caesarsallad med tempeh
Vanligen innehåller Caesarsallad både kyckling och bacon, men här mixar vi smakerna och har med en rökig tempeh istället. Var sparsamt med salt i den här rätten, både vegansk parmesan och soltorkade tomater bidrar med mycket sälta.