Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk viltgryta

En matig och mustig vegansk gryta med sojabitar som passar perfekt på kyliga höstddagar. Vinbärssaft, krossade enbär och timjan ger den karaktäristiska viltsmaken.

30 min

Ingredienser

Vildgryta

2 ½ dl sojabitar
200 g svamp
½ dl koncentrerad vinbärssaft
1 dl vatten
2 ½ dl havre- eller sojagrädde
1 tärning grönsaksbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk soja
ev. maizena
gärna färsk timjan till garnering
  1. Förväll sojaköttet enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Dela svampen i mindre bitar, om du använder champinjoner - gärna i klyftor. Om du använder torkad svamp så lägg den i blöt enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Låt sojabitarna rinna av. Fräs sedan den och svampen. Tillsätt övriga ingredienser.
  4. Låt det puttra i ca 10 min, vispa i lite maizena om du tycker grytan blir för blaskig. 
  5. Smaka av och servera med kokt potatis, gelé och grönsallad. Garnera gärna med kvistar av timjan.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden