Hoppa till huvudinnehåll
En bytta med växtbaserat smör mot en ljusgul bakgrund
Vegokoll

Ny produkt från Arla - Bergott från växtriket!

Allt fler konsumenter efterfrågar i dag växtbaserade alternativ i sin kost. Därför utökas nu Bregottsortimentet hos Arla med en ny produkt – Bregott från växtriket. Ett 100 procent växtbaserat alternativ som passar utmärkt att njuta av på ett färskt gott bröd eller ett rustikt knäcke.

Bregott har varit en stapelvara hos den svenska konsumenten sedan 1969. Som ett komplement till bordsmatfett med smör lanseras nu även ett växtbaserat alternativ med utgångspunkt i den kända smaken som Bregott är så älskad för. Bregott från växtriket är gjord på raps-, kokos- och sheaolja, samt en nypa salt.

Vi är så glada över att kunna erbjuda Bregott i ytterligare en variant, till de som önskar äta en mer växtbaserad kost. Vi ser att konsumenter idag gärna växlar mellan mejeriprodukter och växtbaserade alternativ beroende på behov och situation. Då är Bregott från växtriket ett perfekt alternativ, en växtbaserad produkt som inte kompromissar med smaken, säger Karin Granlund, ansvarig för Bregott på Arla.

Bregott från växtriket finns i butiker från vecka 19.

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration bara ett klick bort! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden