Hoppa till huvudinnehåll
En tallrik med nachos på en skärbräda i trä som står på ett turkost träbord
Vegokoll

Nya produkter från veganska El Taco Truck

Nu fyller svenska och veganska El Taco Truck på sitt smakrika sortiment med fler nyheter. Cheezy Sauce och Hot Guacamole är två nya tillbehör som höjer såväl tacomyset som andra spännande maträtter. El Taco Truck uppdaterar även receptet på sin klassiska Guacamole samt utökar chipssortimentet med Salted Blue Corn och Salted Yellow Corn Chips.

El Taco Truck fortsätter utöka sitt smakrika sortiment, och denna gång är det fem olika smaker som välkomnas in på butikshyllorna. Cheezy Sauce, Hot Guacamole, Salted Yellow Corn Chips, Salted Blue Corn Chips, samt uppdaterade recept på El Taco Trucks klassiska storfavorit Guacamole.

Vi jobbar alltid för att introducera nya, spännande smaker. Samtidigt som vi vill möta konsumenternas efterfrågan, vill vi även utmana och hitta helt nya smakinnovationer. Vår nya Cheezy Sauce är ett svar på kundernas längtan efter ett veganskt och ostigt topping-alternativ, medan vår smakrika Hot Guacamole är en nyhet som är helt ny på marknaden, säger Nikola Adamovic, medgrundare av El Taco Truck.

Cheezy Sauce 
El Taco Trucks veganska Cheezy Sauce är en mild, fräsch och krämig sås med smak av cheddar. En uppgraderad klassiker, utvecklad för att tillgodose en växande efterfrågan. Nya Cheezy Sauce är en stämningshöjare till maträtter från olika typer av kök. Precis som El Taco Trucks andra produkter är Cheezy Sauce fri från palmolja.

Hot Guacamole
El Taco Trucks klassiska guacamole är en storfavorit bland konsumenter tack vare dess goda smak och höga avokadohalt. Därför utökas nu sortimentet med en hetare version – en Hot Guacamole, som är en helt ny produkt på marknaden och en förlängning av storfavoriten. Guacamolen innehåller utöver en hög halt avocado, kryddor och färsk röd och grön chili. Hot Guacamole fungerar som ett perfekt tillbehör till tacos, sallader eller som en smakrik dipp till exempelvis nachos eller grönsaker.

Salted Yellow Corn & Salted Blue Corn Chips
Till El Taco Trucks chipssortiment tillkommer nu två sorters tortillachips av gul och blå majs. Precis som El Taco Trucks övriga chipssorter tillverkas dessa av nixtamaliserad majs. Det innebär att majsen i tortillachipsen hanteras på traditionsenligt mexikanskt vis, genom en process där majsen bevarar sitt näringsvärde och både smak och arom förhöjs. Salted Blue Corn Chips och Salted Yellow Corn Chips är därmed även naturligt glutenfria.

Tillgänglighet och pris Nyheterna finns tillgängliga från och med nu hos ICA, Hemköp, Coop, Willys och din onlinematbutik. Cheezy Sauce, rek pris 36,90 SEK Hot Guacamole och klassisk Guacamole, rek pris 49,90 SEK Salted Yellow Corn Chips och Salted Blue Corn Chips, rek pris 27,90 SEK.

Läs mer om hela El Taco Trucks sortiment här

 

Om El Taco Truck
El Taco trucks resa började 2012 som Sveriges första foodtruck. Genom att servera mexikanskt inspirerad mat fick Nikola Adamovic och Niklas Bolle snabbt en stark följarskara. Det blev startskottet för den foodtruck-trend som sedan följde i Sverige.

De såg även möjligheterna i att lansera mexikanskt inspirerade matprodukter i dagligvaruhandeln och att omdefiniera vad vi idag kallar för "tex-mex".

Idag har El Taco Truck expanderat och deras veganska produktlinje finns tillgänglig i alla stora matbutiker i Sverige, hos livsmedelskedjorna Kesko och SOK i Finland, hos Bilka, Føtex och Netto i Danmark samt i matbutiker på Island.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden