Hoppa till huvudinnehåll
tre förpackningar havredryck mot en bakgrund som är ett havrefält
Vegokoll

Oatly lanserar nya havredrycken “No” Sugars i Sverige

Nu kommer en produktnyhet från Oatly, världens första och största havredrycksföretag. Det handlar om den nya havredrycken ”No” Sugars. En produkt som är unikt utvecklad för att leverera samma mångsidighet och goda smak som känns igen från alla produkter ur Oatlys breda sortiment – men med en något mildare och lite mindre söt smak. 

Denna nyhet passar bäst i varma drycker och matlagning, bland annat för att göra såser och krämiga maträtter, till exempel potatisgratäng. Och precis som namnet antyder innehåller den självfallet ”inget” socker?

Du kanske tror att citattecknen runt ”No” är vårt försök till ett ”roligt” skämt, som skulle antyda att det finns socker i ”No” Sugars? Sanningen är att denna produkt inte innehåller socker. Däremot bildas alltid socker när din kropp bryter ner mat eller dryck som innehåller kolhydrater, såsom flingor, spannmål eller frukt. Och alla som läst kostråden vet att de vanligtvis rekommenderar att ungefär hälften av ens totala dagliga energiintag bör komma från kolhydrater, säger Mette Axelsen nutritionsforskare på Oatly Sverige.

I sammanhanget ska tilläggas att hela Oatlys naturella sortiment är helt fritt från tillsatt socker eller sötningsmedel. Men vanligtvis bryter Oatly ner mer av kolhydraterna från havre under produktionsprocessen för en naturligt sötare smak.

Men oavsett om Oatly gör det, eller lämnar det upp till ditt matsmältningssystem, spelar egentligen ingen roll. För trots att det inte är ett juridiskt krav, lade Oatly till citattecken i namnet och förklarade denna naturligt förekommande process på förpackningen för att vara mer transparenta.

Med Oatly ”No” Sugars kan vi erbjuda våra konsumenter ett något mildare smakalternativ som fungerar utmärkt för både matlagning och i varma drycker. Dagens lansering bygger också trovärdighet genom ökad transparens. Vår övertygelse är nämligen att människor som är välinformerade kan fatta bättre beslut om vad de äter och dricker, säger Mette Axelsen.

Likt Oatlys andra produktserier, innehåller Oatly “No” Sugars lågt mättat fett, drar nytta av havrefibernas goda egenskaper och är en rik källa till kalcium, jod, riboflavin och B12 vitamin. Generellt sett är Oatly även bättre för klimatet i jämförelse med komjölk1. Oatlys ”No” Sugars havredryck finns nu tillgänglig som 1-litersförpackning hos de stora återförsäljarna i Sverige, inklusive Coop, Hemköp, Willys, City Gross och Mathem.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden