Hoppa till huvudinnehåll
Chipspåsar uppradade mot en ljusrosa bakgrund.
Vegokoll

OLW satsar på veganska & hälsosammare snacks

Genom en ny teknik där produkten rostas istället för att friteras, kan Orklavarumärket OLW nu lansera krispiga potatissnacks med 60 procent mindre fett än standardchips. OLW gläder även oss med att göra sina nyheter veganska!

De flesta vill unna sig något gott ibland och som Sveriges ledande snacksbolag har vi ett ansvar att också erbjuda mer hälsosamma alternativ. Med våra nya Rostade potatis-snacks kan vi nu erbjuda en produkt som är minst lika god som friterade chips, säger Johanna Torstensson, Brand Manager för OLW.

Orklas konsumentundersökningar visar att det finns en vilja bland många att kunna snacksa hälsosammare. Att erbjuda mer hälsosamma alternativ till klassiska produkter är en viktig del i Orklas arbete att bidra till bättre folkhälsa. Samtidigt visar konsumentundersökningarna att smaken aldrig går att kompromissa med.

Detta delikata snacks är rostat till perfektion för att ge en unik och krispig konsistens, men med betydligt lägre fetthalt. Tekniken för att rosta är utvecklad vid Orklas chipsfabrik på Åland.

Vi har arbetat länge med att få till en rostningsteknik som kräver mindre fett, men fortfarande tillagar ett riktigt krispigt och gott snacks. I vår systerfabrik på Åland har vi äntligen lyckats, Johanna Torstensson.

OLW:s Rostad potatis-snacks finns i smakerna Creamy Garlic samt Tasty Onion och är helt veganska. Produkterna lanseras i slutet av januari i fysiska matbutiker och online. Självklart är Välj Vegos egna veganska chipslista uppdaterad med de nya produkterna under OLWs chips!

På jakt efter mer vegoinspiration? Ladda ner vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt bara ett klick bort!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden