Hoppa till huvudinnehåll
Oumph produkter uppradade mot en svart bakgrund
Vegokoll

Oumph!'s största produktsläpp någonsin

Denna höst släpper Oumph! hela sju nya produkter i den produktmässigt största satsningen i Oumph!s historia. Det är ett brett sortiment av produkter som lanseras för att passa alla smaklökar och tillfällen och innefattar bl.a. burgare, storpack och asiatiska smaker.

Vegetarisk har det tufft nu och tappar försäljning i en turbulent tid, vilket såklart är väldigt tråkigt. Men glädjande nog växer Oumph! i volym i en backande kategori, vilket möjliggör den här typen av stora lanseringar. För vårt mål kvarstår: vi ska göra växtbaserat till det nya normala och då behövs det goda och kvalitativa produkter för alla tillfällen, säger Henrik Åkerman, Global Brand Leader på Oumph!

  Unikt i denna lansering är också Oumph!s svar på den ökade efterfrågan av nya proteiner. I flera av de nya produkterna hittas ärta men även favaböna och vete har använts i olika blandningar för att få till en textur som är helt rätt för respektive produkt. Samtliga produkter kommer att lanseras på ICA och på Axfood kommer man hitta Oumph! Smash Burger, Ch*cken style pieces och Crispy Schnitzel. Oumph! Smash Burger finns dessutom redan lanserad på restaurangkedjor så som Brödernas och O’Learys.

  Tre av de sju nya produkterna som lanseras kommer att säljas i Family Packs på 700-720 g.

  I dessa tider när konsumenten har allt mindre pengar i plånboken är det viktigt att ta fram bra produkter för människan, planeten och plånboken. Detta har vi verkligen tagit fasta på när vi utvecklat våra prisvärda family packs som dessutom är producerade i Sverige säger Linn Mair, Head of Retail på LIVEKINDLY Collective.

   Produkterna som lanseras är:

   Oumph! Smash Burger: Sveriges första växtbaserade Smash-burgare. Saftig med krispiga kanter. Proteinblandning på ärta och favaböna.

    

   Oumph! Crispy Schnitzel i Family pack: Frasig och saftig schnitzel som passar utmärkt i en uppsjö av rätter. Gjord på soja och ärta.

    

   Oumph! Crispy Nuggets i Family pack: Frasiga och saftiga nuggets. Neutrala i smak och en storfavorit hos barn såväl som vuxna. Gjorda på soja och ärta.

    

   Oumph! Ch*cken Style pieces i Family pack: Neutrala bitar som kommer att bli dina nya vardagshjältar. Passar i pasta, sallad, wrap, grytor osv osv osv. Gjorda på soja.

    

   Oumph! Tonkatsu Schnitzel: Trendig Japansk schnitzel med lätt fläskarom och asiatiska influenser. Gjord på ärta.

    

   Oumph! Korean BBQ Drums: Växtbaserade drums med en kryddig asiatisk smak som för tankarna till Korea. Panerade med krispig coating. Gjorda på ärta.

    

   Oumph! Crispy Ch*cken Burger (kyld): Krispig k*cklingburgare med frasig coating och saftig textur. Perfekt både som burgare & mitt på tallriken. Gjord på soja, ärta och vete.

   Om Oumph!

   Varumärket Oumph! är en stor-favorit i Norden och UK. Varumärket grundades 2015 i Sverige och producerar episk växtbaserad mat för en bred publik. Varumärket har de senaste åren rönt stora framgångar med utmärkelser som Livsmedelspriset 2015, Årets Dagligvara 2016, Best Brand i World Food innovation Award 2021 och Top 10 Most recommended brands 2022. Oumph! finns idag i hela Norden, Storbritannien och Nederländerna. Oumph! förvärvades av the LIVEKINDLY COLLECTIVE sommaren 2020.

   Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration bara ett klick bort! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

   Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

   Ladda ner

   Prenumerera på vegobrevet

   Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden