Recept som passar svampsäsongen!
Hösten är här och svampsäsongen lika så. Här har vi samlat några värmande recept där kantarellen (eller vilken svamp du än föredrar) har en viktigt smakbärande umamiroll.
Vegansk krämig pasta med svampsås
Krämig pasta - helt veganskt! Välj dina favoritsvampar och koka ihop till en krämig sås på växtbaserad grädde och blanda ihop med pasta. Välj sojagrädde och glutenfri pasta vid celiaki.
Vegansk viltgryta med svamp
Recept på en vegansk viltgryta som passar perfekt till hösten och svampsäsongen, då den är både mustig och värmande! Svamp, oumph och morötter får ta plats i denna otroligt goda och lättlagade gryta!
Krämig kantarellsoppa
Recept på vegansk kantarellsoppa med rotselleri och vitt vin, som piffar upp vilken höstdag som helst!
Vegansk k*ckling- och kantarellpasta
Vegansk kycklingpasta kan göras i många olika versioner, men detta recept ger dig en lite extra umamirik pastarätt med kantareller och soltorkade tomater. Krämigheten kommer från vegansk creme fraiche och här snålar vi inte med timjan!
Vegansk gräddstuvad svamp i smördeg
Visste du att den mesta smördegen du hittar i affär faktiskt är vegansk? Så det behöver inte vara svårt alls att hitta ingredienser till de här godingarna. Se bara till att alltid dubbelkolla ingredienslistan förstås. Gräddstuvad svamp i smördeg är en fantastisk förrätt att bjuda på!
Veganska biffar med svamp
Vegansk husmanskost med receptet på klassiska svampbiffar! Förutom olika sorters svamp ingår formbar färs. Men det går också bra att undvika färsen helt och istället ersätta detta med små gröna linser och potatismjöl. Vill du unvika soja kan du använda grönsaksfond istället för japansk soja.