Grillad vegansk tartine med limemajo, krispig tacofärs, tomatsalsa, silverlök och jalapeños
Kanske favoriten hos de flesta som smakade på Oh Mungoods olika tartines. Len syrlig majo, vår krispiga tacofärs på muurikkan, en smakrik tomatsalsa, färsk krispig silverlök och hettan från färsk jalapeñjo. Recept från Oh Mungood!
Ingredienser
4 stora skivor surdegsbröd
1 burk vegansk majonnäs
2 lime
1 paket Oh Mungood färdigkryddad tacofärs
ca 15 blandade småtomater
1 kruka koriander
2 st silverlökar
2 msk pepprig olivolja
Salt och svartpeppar
Olja till stekning
- Börja med tomatsalsan. Dela tomaterna på mitten, lägg som i en stor skål. Hacka ner hälften av koriandern, tillsätt skal och saft från en av limen, ringla över olivoljan, smaka av med salt och peppar.
- Blanda majo med skal och saft från en lime.
- Stek surdegsskivorna krispiga i olja och lägg åt sidan
- Stek färsen krispig i olja. Rör inte om för snabbt utan låt färsen få lite färg innan du rör i den och steker den krispig runt om.
- Skiva silverlök med en mandolin och låt ligga i lite kallt vattenbad tills servering.
- Skiva jalapeño tunt.
- Montera tartinen med majo i botten, massor av färs, tomatsalsa, silverlök. Toppa med mer majo, färsk jalapeño och mer koriander om du önskar.