Nathalies veganska chokladmousse
Hello alla chokladälskare där ute! Den här går till er. Det är min vän Nathalie som bjuder på den här otroliga, chokladiga (och veganska) dröm - som dessutom är enkel att göra. Chokladmousse är en perfekt efterrätt som den är i glas toppad med bär men gör sig också bra som en paj med en botten på Digestivekex. Här gör vi mousse-i-glas-varianten som kan göras glutenfri med sojagrädde och exempelvis choklad från Green Star!
Ingredienser
Chokladmousse
200 gram vegansk choklad (tex mörk eller ljus, varför inte testa mintchoklad?)
3 dl soja- eller havregrädde
1 msk jordnötssmör (kan uteslutas)
Topping
Valfria bär
Riven choklad
- Vispa 1,5 dl grädde
- Koka upp resten av grädden i en kastrull och ta bort från plattan
- Rör i chokladen så att den smälter
- Häll den vispade grädden i chokladsmeten och blanda. Om du vill smaksätta med jordnötssmör kan du hälla i det också
- Häll upp i små fina glas och låt stå i kylskåpet i minst en halvtimme
- Toppa med valfria bär, nötter eller riven choklad och servera!