Hoppa till huvudinnehåll

Nathalies veganska chokladmousse

Hello alla chokladälskare där ute! Den här går till er. Det är min vän Nathalie som bjuder på den här otroliga, chokladiga (och veganska) dröm - som dessutom är enkel att göra. Chokladmousse är en perfekt efterrätt som den är i glas toppad med bär men gör sig också bra som en paj med en botten på Digestivekex. Här gör vi mousse-i-glas-varianten som kan göras glutenfri med sojagrädde och exempelvis choklad från Green Star!

10-15 min + 30 min i kylskåp

Ingredienser

8 portioner

Chokladmousse

200 gram vegansk choklad (tex mörk eller ljus, varför inte testa mintchoklad?)
3 dl soja- eller havregrädde
1 msk jordnötssmör (kan uteslutas)

Topping

Valfria bär
Riven choklad
  1. Vispa 1,5 dl grädde
  2. Koka upp resten av grädden i en kastrull och ta bort från plattan
  3. Rör i chokladen så att den smälter
  4. Häll den vispade grädden i chokladsmeten och blanda.  Om du vill smaksätta med jordnötssmör kan du hälla i det också
  5. Häll upp i små fina glas och låt stå i kylskåpet i minst en halvtimme
  6. Toppa med valfria bär,  nötter eller riven choklad och servera!
     

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden