Hoppa till huvudinnehåll
Potato flatbread tacos med sommarslaw och syrlig salsa

Potato flatbread tacos med sommarslaw och syrlig salsa

Lite överblivna potatisar, en häll på grillen eller muurikkan, en krämig coleslaw, salsa verde, syrlig tomatsalsa och krispig och kryddig tacofärs. En rätt som går lika bra att göra hemma som på en brygga. Recept från Oh Mungood!

30 min
Lunch
Middag

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

1 frp Oh Mungood tacofärs
1 burk frankful vegan cheddar

Potato flatbreads

3 stora kokta potatisar
Ca 2 dl varlfritt mjöl
3 msk olja
Salt

Sommarcoleslaw

Finstimlad svensk färsk vitkål
2 msk vegansk majonäs
2 msk fet växtbaserad yoghurt
2 tsk dijonsenap
1 msk vinvinsvinäger
1 dl finhackad gräslök
Salt & Peppar

OMG Salsa verde

2 dl finhackad persilja och/eller basilika
2 dl finhackad salladslök och/eller gräslök
2 stora vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 citron
1/2 dl olivolja
salt & peppar

Syrlig tomatsalsa

Fina små tomater ca 10 st
1 citron
3 msk svarta kumminfrön (valfritt eller byt ut till svarta sesamfrön)
Salt & peppar
  1. Tänd grillen
  2. Börja med att göra potato flatbreads med den kokta potatisen. Mosa den med gaffel och börja knåda ihop den med mjöl. Tillsätt olja och salt tills du får en fin fast fom på degen. Skär i mindre bullar och kavla ut till lagom stora tacobröd.
  3. Gör salsa verde genom att finhacka alla ingredienser och blanda ihop med skal och saft från citron, dijonsenap, olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gör coleslaw genom att krama ihop finstrimlad vitkål med salt. Häll bort eventuell vätska. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt & peppar
  5. Gör syrlig tomatsalsa genom att skära tomater på längden, blanda med skal och saft från en citron, salt, peppar och svarta kumminfrön.
  6. Stek Oh Mungood tacofärs krispig direkt från frysen genom att låta den ligga och få en yta i rikligt med olja på hällen eller stekpannan. Fört när färsen fått en yta kan du vända runt den. När den sedan fått yta är det fritt fram att börja steka runt den tills den är krispig och finfördelad.
  7. Stek sedan flatbreads på häll eller i stekpanna och lägg åt sidan i handduk.
  8. Montera sedan tacosen med coleslaw, tacofärs, salsa verde, tomatsalsa och en klick vegansk cheddardipp.
  9. Går att variera i oändlighet så var kreativ.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med en valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden