Hoppa till huvudinnehåll
Smashed färskpotatis med vegansk fetaost, parmesan, ramslöksmajo och dill

Smashed färskpotatis med vegansk fetaost & parmesan

Denna smashade potatisen är bästa grilltillbehöret som går att göra i panna över öppen eld eller på spisen. Går utmärkt även på muurikkan och går att göra till stora sällskap. Väldigt gott till grillspett. Recept från Oh Mungood!

25 min
Lunch
Middag
Under 30 min

Ingredienser

8 portioner
Ca 1 kg färskpotatis
1 dl valfri olja
1 dl finriven parveggio
1 frp vegansk fetaost
1 knippe dill
1 dl vegansk majonnäs
  1. Tänd grillen
  2. Koka potatisen
  3. Ställ en panna på grillen och tillsätt olja och potatisen. Låt de fräsa lite lätt på ena sidan. Vänd på potatisen.
  4. Smasha ut potatisen med undersidan av en mugg eller glas.
  5. Låt fräsa lite och tillsätt sedan vegansk parmesanost och fetaost (smulad).
  6. När osten börjar smälta så klickar du ut majonnäsen, sprinklar över hackad dill och slänger över lite flingsalt och svartpeppar.
  7.  Klart att servera!

Visst är det härligt med goda vegonyheter? Tack vare våra medlemmar kan vi fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden