Smashed färskpotatis med vegansk fetaost & parmesan
Denna smashade potatisen är bästa grilltillbehöret som går att göra i panna över öppen eld eller på spisen. Går utmärkt även på muurikkan och går att göra till stora sällskap. Väldigt gott till grillspett. Recept från Oh Mungood!
Ingredienser
Ca 1 kg färskpotatis
1 dl valfri olja
1 dl finriven parveggio
1 frp vegansk fetaost
1 knippe dill
1 dl vegansk majonnäs
- Tänd grillen
- Koka potatisen
- Ställ en panna på grillen och tillsätt olja och potatisen. Låt de fräsa lite lätt på ena sidan. Vänd på potatisen.
- Smasha ut potatisen med undersidan av en mugg eller glas.
- Låt fräsa lite och tillsätt sedan vegansk parmesanost och fetaost (smulad).
- När osten börjar smälta så klickar du ut majonnäsen, sprinklar över hackad dill och slänger över lite flingsalt och svartpeppar.
- Klart att servera!