Hoppa till huvudinnehåll
Två djuptallrikar med general tso tofu på ett mörkgrått bord

Vegansk General Tso Tofu

General tso tofu; en perfekt kombination av sött, syrligt, kryddigt och krispigt! Yipins veganska variant på general tso gör du med krispig stekt tofu, som glazeas i en fyllig sötsur sås på vitlök, ingefära, sesam och sojasås. TYP så gott att du ramlar av stolen! Original-rätten görs på kyckling och är en kinesisk takeaway-favorit i USA, som dessutom påstås ha döpts efter en kinesisk militär ledare. Vad väntar du på? Prova och njuuut!

20 min
Lunch
Middag
Under 30 min
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner

Du behöver

400 g Yipin fast tofu naturell
2 msk majsstärkelse
4 portioner ris

General tso-sås

1 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
3 msk ljus sojasås
1 tsk sesamolja
1 msk risvinäger
1 msk hoisinsås
2 msk socker
1 krm chiliflakes
1 tsk majsstärkelse
ca 1 dl vatten

Tillbehör

salladslök
sesamfrön
  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Torka av tofublocket med en kökshandduk och tryck sedan försiktigt ur lite vatten. Därefter skär du tofun i ca 1 ½ cm stora kuber. Lägg i en bunke eller låda och vänd sedan med majsstärkelse så alla kuber täcks.
  3. Stek den panerade tofun på medelhög värme i lite neutral olja tills den blivit gyllenbrun på alla sidor. Ställ sedan åt sidan.
  4. Riv ingefära och vitlök. I samma panna som du stekte tofun i, tillsätt sedan samtliga ingredienser till såsen och låter puttra på medelhög värme tills såsen tjocknat. Tillsätt härefter den stekta tofun och rör om. Låt puttra ytterligare några minuter tills tofun känns “sticky”.
  5. Servera din general tso tofu med ris och toppa med salladslök och sesamfrön. Mumsa på!

På jakt efter mer vegoinspiration? Ladda ner vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt bara ett klick bort!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden