Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk korvstroganoff i en stekpanna

Vegansk korvstroganoff

Hur många har inte skolminnen med korvstroganoff? Det känns så mycket skolmatsal och det gillar vi! Men denna är givetvis djurfri. Vi använder en vegansk falukorv och vegetabilisk grädde. Perfekt för hela familjen!

20 min
Middag
Barnvänligt
Lunch
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
500 g vegokorv (det finns både soja-och glutenfria middagskorvar)
1 gul lök
3 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
5 dl havre- eller sojagrädde (välj glutenfritt vid celiaki)
salt
peppar
  1. Skär korven i tjocka strimlor. Skala och hacka löken och bryn korv och lök i en stekpanna.
  2. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och vegetabilisk grädde. Rör om och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Låt sjuda några minuter under omrörning. Servera med ris och sallad. Om du använder boil-in-bag ris kan du spara några minuter i köket.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden