Hoppa till huvudinnehåll
Tacotallrik på ett svart bord

Vegansk nachotallrik

Klassiska tacotallriken, fast här vegansk! Receptet kommer från Oumph!

Lunch
Middag

Ingredienser

280 gram Oumph! chunks
1 paket tacokrydda
1 påse tacochips
2 dl vegansk ost

Guacamole

2 avokados
1 lime
1 hackad vitlöksklyfta
1 jalapeño
Salt och peppar

Pico de gallo

2 tomater
1/3 rödlök
2 tsk hackad jalapeño
4 msk citron
Koriander
Olivolja
Salt
  1. Pico de gallo: Hacka tomat, rödlök, chili och korriander. Smaka av med salt, citron och olivolja. Låt stå.
  2. Guacamole: Kärna ur avokados och grovhacka dom. Hacka jalapeño och addera dom tillsammans med pressad vitlök, citron och salt. Rör runt med en gaffel och smaka av.
  3. Nachos: Stek upp Oumph!en till önskad konsistens, addera tacokrydda.
  4. Börja med att lägga upp taco-chips i en ugnsfast form, lägg på Oumph!en på chipsen och strö över ost. Gratinera i ugn tills osten smällt på 200 grader. 
  5. Ta ut ur ugn och gå bananas med Pico de gallo, guacamole och skivad jalapeño. 

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden