Hoppa till huvudinnehåll
Regnbågswok

Vegansk regnbågswok

Det här är en vegansk rätt man enkelt kan laga utomhus på en muurikka över öppen eld. Förbered i så fall grönsakerna innan du ger dig ut. Receptet kommer från kokboken Ät färg, Spring berg - Vego, Naturligt, Näringsrikt och var med i nr. 1/22 av Tidningen Djurens Rätt.

Lunch
Middag
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner

Wok

2 rödbetor
3 cm färsk ingefära
¹/³ purjolök
2 morötter
400 g fast tofu
½ gul, grön och röd paprika
2 selleristjälkar
¼ savojkål
¼ rödkål
6 soltorkade tomater
2 msk kokosolja
2 msk tamarisoja
peppar

Tillbehör

1 dl naturella cashewnötter, rostade
6 dl kokt svart ris
1 dl kimchi
färsk koriander
rostad lök eller kokosflakes
  1. Skala och riv rödbetor, ingefära, morötter och tofu grovt. Strimla purjolök, paprika, selleri, kål och soltorkade tomater. Fräs alltihop i en stekpanna med kokosolja i 6–8 minuter.
  2. Tillsätt tamarisoja och peppar och stek i ytterligare några minuter.
  3. Servera med valfria tillbehör såsom svart ris och kimchi

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden