Vegansk regnbågswok
Det här är en vegansk rätt man enkelt kan laga utomhus på en muurikka över öppen eld. Förbered i så fall grönsakerna innan du ger dig ut. Receptet kommer från kokboken Ät färg, Spring berg - Vego, Naturligt, Näringsrikt och var med i nr. 1/22 av Tidningen Djurens Rätt.
Ingredienser
Wok
2 rödbetor
3 cm färsk ingefära
¹/³ purjolök
2 morötter
400 g fast tofu
½ gul, grön och röd paprika
2 selleristjälkar
¼ savojkål
¼ rödkål
6 soltorkade tomater
2 msk kokosolja
2 msk tamarisoja
peppar
Tillbehör
1 dl naturella cashewnötter, rostade
6 dl kokt svart ris
1 dl kimchi
färsk koriander
rostad lök eller kokosflakes
- Skala och riv rödbetor, ingefära, morötter och tofu grovt. Strimla purjolök, paprika, selleri, kål och soltorkade tomater. Fräs alltihop i en stekpanna med kokosolja i 6–8 minuter.
- Tillsätt tamarisoja och peppar och stek i ytterligare några minuter.
- Servera med valfria tillbehör såsom svart ris och kimchi