Hoppa till huvudinnehåll
Kikärtscurry i en vit djuptallrik

Vegansk Sada Roti med Chana Aloo Curry

Njut av en klassisk rätt från Trinidad – sada roti med chana aloo curry. Sada roti är en av Trinidads vanligaste rätter, naturligt vegansk och väldigt enkel att göra. Receptet kommer från matkreatören Eatsbywill.

Lunch
Middag

Ingredienser

Chana Aloo Curry

4 msk matolja
1 tsk kumminfrön eller kumminpulver
3 vitlöksklyftor
1 stor röd lök
1 msk currypulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk garam masala
3,5 dl vatten
En nypa salt
1 havannapeppar eller annan chili
2 burkar kikärtor
1 stor potatis
Färsk koriander
Green seasoning

Sada Roti

9,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
4,25 dl ljummet vatten

Chana Aloo Curry

  1. Fräs hackad vitlök, lök och kumminfrön på låg/medelvärme tills de mjuknar.
  2. Tillsätt currypulver, salt, garam masala och gurkmeja. Rör ihop.
  3. Lägg i kikärtor och tärnad potatis i pannan och blanda väl.
  4. Tillsätt green seasoning*, havannapeppar och färsk koriander. Låt allt sjuda tills potatisen är mjuk och smakerna blandas väl.
  5. Servera med sada roti.

Sada Roti

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och knåda tills du får en smidig deg. Låt degen vila i 15–30 minuter.
  2. Rulla degen till små bollar och kavla ut dem till platta cirklar.
  3. Grädda dem på en varm platta eller i en torr panna tills de är genomgräddade och har fått en lätt brun färg.

*Green seasoning är en blandning av lök, salladslök, shado beni (mexikansk koriander), scotch bonnet (havannapeppar), timjan och andra färska örter som du mixar till en kryddpasta.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden