
Ingredienser
Chana Aloo Curry
4 msk matolja
1 tsk kumminfrön eller kumminpulver
3 vitlöksklyftor
1 stor röd lök
1 msk currypulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk garam masala
3,5 dl vatten
En nypa salt
1 havannapeppar eller annan chili
2 burkar kikärtor
1 stor potatis
Färsk koriander
Green seasoning
Sada Roti
9,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
4,25 dl ljummet vatten
Chana Aloo Curry
- Fräs hackad vitlök, lök och kumminfrön på låg/medelvärme tills de mjuknar.
- Tillsätt currypulver, salt, garam masala och gurkmeja. Rör ihop.
- Lägg i kikärtor och tärnad potatis i pannan och blanda väl.
- Tillsätt green seasoning*, havannapeppar och färsk koriander. Låt allt sjuda tills potatisen är mjuk och smakerna blandas väl.
- Servera med sada roti.
Sada Roti
- Blanda alla ingredienser i en skål och knåda tills du får en smidig deg. Låt degen vila i 15–30 minuter.
- Rulla degen till små bollar och kavla ut dem till platta cirklar.
- Grädda dem på en varm platta eller i en torr panna tills de är genomgräddade och har fått en lätt brun färg.
*Green seasoning är en blandning av lök, salladslök, shado beni (mexikansk koriander), scotch bonnet (havannapeppar), timjan och andra färska örter som du mixar till en kryddpasta.