Veganska Jackfruit Tacos
CRUUUNCH! Det är det munvattnande ljudet av denna krispiga, veganska jackfruit taco! Jackfruit är en köttig, exotisk frukt som kan använda för att t.ex. ersätta pulled chicken. Oftast hittar du den som konserv i butikens skafferihyllor. Här fylls tacon med bl.a. avocado, rödlök och vegansk ost, men tillbehören kan givetvis varieras efter vad du är sugen på för dagen.
Ingredienser
Pulled jackfruit
2 burkar 565 g var med jackfrukt
1 msk vegetabilisk olja
1 gul lök, skivad
4 vitlöksklyftor, hackade
1 dl vegetabilisk buljong eller vatten
1 msk agavesirap eller kokossocker
Saft från 1/2 lime
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
¼ tsk salt
Tacos
8 tacoskal
1 avokado, skivad
¼ rödlök, tunt skivad
Alfalfa groddar (efter smak)
Vegansk ost efter smak (t.ex. Violife Original)
- Skär jackfrukten i tunna skivor från kärnan till ytterkanten.
- Fräs lök och vitlök i en stor stekpanna på medelhög värme tills löken mjuknar och börjar få färg.
- Tillsätt den skurna jackfrukten, buljong, agave, limesaft och alla kryddor i grytan och täck över med lock. Sänk värmen och låt det puttra i ca 5 minuter eller tills jackfrukten mjuknar något och ungefär hälften av vätskan är absorberad.
- Krossa jackfrukten med en potatismosare så att den får en strimlad konsistens. Om den är blöt, koka den lite längre. Om den är lite torr, tillsätt lite mer buljong.
- Värm tacoskalen och lägg i fyllningen.