Hoppa till huvudinnehåll
veganska köttbullar, potatismos och gröna ärtor på en vit tallrik

Veganska köttbullar & potatismos

Potatismos kan användas till mycket - allt från vegobullar till f*skgratäng. Här har vi veganiserat det klassiska receptet och använt växtbaserad grädde och mjölkfritt margarin för att få till det perfekta moset och serverar det med vegobullar!

30 min
Lunch
Middag
Barnvänligt
Glutenfritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
1 kg mjölig potatis (1 kg motsvarar 10-12 st)
3 dl växtbaserad grädde
1 msk mjölkfritt margarin
Salt och vitpeppar efter smak
400 gram veganska köttbullar
Olja att steka i

Serveringsförslag

Lingonsylt
Kokta ärter
  1. Börja med att koka upp vatten för potatisarna. Skala potatisarna och skölj av dem. 
  2. Koka potatisarna tills de är genomkokta och mjuka. Häll ut vattnet. 
  3. Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt margarin och havregrädde. Om du inte vill att moset svalnar en aning kan du värma upp havregrädden innan.
  4. Stek på veganska köttbullar i olja.
  5. Servera gärna tillsammans med lingonsylt och kokta ärter!

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden