
Ingredienser
500 g ris
1 burk hackade tomater (eller 3 stora tomater)
100 g tomatpuré
1 röd paprika
1 röd chili
¼ havannapeppar
2 rödlökar
4 klyftor vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk kummin
1 tsk curry (madras)
1 tsk kryddnejlika
1 tsk rosmarin
salt & peppar
2 lagerblad
- Hacka och fräs en rödlök tills den är karamelliserad, och tillsätt sedan några matskedar tomatpuré.
- Mixa en burk hackade tomater eller tre stora tomater tillsammans med en fjärdedels havannapeppar, 1 röd paprika, 1 röd chili, 1 rödlök och 4 klyftor vitlök. Tillsätt 1 dl vatten.
- Häll den mixade blandningen i grytan med den karamelliserade rödlöken och tillsätt kryddorna, buljongtärningen och lagerbladen för smak. Låt det koka i 10 minuter.
- Skölj riset noggrant tills stärkelsen är borta. Tillsätt sedan riset i grytan och låt det koka på låg till medelvärme tills riset är fluffigt.
- Servera och njut!