Hoppa till huvudinnehåll
Auberginesill i senap i en skål på skärbräda av trä, med färsk dill vid sidan av.

Veganska sillar

Sill är en lika självklar del av påskbordet som till jul och midsommar – och det gäller även för dig som äter växtbaserat. Här hittar du recept på vegansk sill gjord på aubergine eller tofu, med klassiska smaker som skärgårdssill, senapssill och glasmästarsill – helt utan fisk. 
 

Vegansk skärgårdssill på dukat bord

Vegansk skärgårdssill

Denna aubergine-sill görs på bitar av aubergine som först kokas lätt i saltat vatten. Den krämiga basen görs av vegansk crème fraiche och vegansk majonnäs, och smaksätts med bland annat dill, citron och tångrom. Mums! 
 

Auberginesill i senap i en skål på skärbräda av trä, med färsk dill vid sidan av.

Auberginesill i senapssås

En annan klassisk smak är vegansk senapssill – där fisken ersatts med aubergine och grädden med sojagrädde. Med några få, enkla ingredienser slänger du ihop denna smakrika favorit! 
 

Vegansk glasmästarsill i vackert glas mot bakgrund av juldekorationer.

Vegansk glasmästarsill

Det här glasmästarsill-receptet görs med aubergine istället för fisk. Här får aubergine-sillen sällskap av morotsskivor och rödlök som läggs in i en klassisk lag med kryddpeppar och lagerblad. Låt gärna stå över natten för bästa smak!

Vegansk sill av tofu i en glasburk för inläggning.

Vegansk inlagd sill med tofu

Du som är skeptisk till aubergine kanske hellre vill testa denna veganska sill med inlagd tofu?  Denna får en lite skarpare smak från bl.a. ättiksprit, senapsfrö, saltgurka och purjolök som gifter sig perfekt i inläggningen!

Vegansk sill med wasabi, på en liten skiva bröd, garnerad med dill.

Vegansk asiatisk sill med wasabi

Du som är öppen för att prova nytt borde testa denna asiatiskinspirerade veganska sill med sting! Den här auberginesillen med smak av wasabi är ett kreativt alternativ till klassisk inlagd sill. Den krämiga basen av vegansk grädde och majonnäs rundar av smakerna från wasabi, lime och gräslök. 
 

Vegansk sill med rödbetslag, i glas på somrigt dekorerat bord.

Vegansk rödbetssill

Denna färgstarka auberginesill blandas med tärnat äpple, kapris och rödlök i en frisk lag av rödbetsspad och citronjuice. En kreativ och växtbaserad rödbetssill som passar till alla högtider. 

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med en valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden