
Veganska sillar
Sill är en lika självklar del av påskbordet som till jul och midsommar – och det gäller även för dig som äter växtbaserat. Här hittar du recept på vegansk sill gjord på aubergine eller tofu, med klassiska smaker som skärgårdssill, senapssill och glasmästarsill – helt utan fisk.
Vegansk skärgårdssill
Denna aubergine-sill görs på bitar av aubergine som först kokas lätt i saltat vatten. Den krämiga basen görs av vegansk crème fraiche och vegansk majonnäs, och smaksätts med bland annat dill, citron och tångrom. Mums!
Auberginesill i senapssås
En annan klassisk smak är vegansk senapssill – där fisken ersatts med aubergine och grädden med sojagrädde. Med några få, enkla ingredienser slänger du ihop denna smakrika favorit!
Vegansk glasmästarsill
Det här glasmästarsill-receptet görs med aubergine istället för fisk. Här får aubergine-sillen sällskap av morotsskivor och rödlök som läggs in i en klassisk lag med kryddpeppar och lagerblad. Låt gärna stå över natten för bästa smak!
Vegansk inlagd sill med tofu
Du som är skeptisk till aubergine kanske hellre vill testa denna veganska sill med inlagd tofu? Denna får en lite skarpare smak från bl.a. ättiksprit, senapsfrö, saltgurka och purjolök som gifter sig perfekt i inläggningen!
Vegansk asiatisk sill med wasabi
Du som är öppen för att prova nytt borde testa denna asiatiskinspirerade veganska sill med sting! Den här auberginesillen med smak av wasabi är ett kreativt alternativ till klassisk inlagd sill. Den krämiga basen av vegansk grädde och majonnäs rundar av smakerna från wasabi, lime och gräslök.
Vegansk rödbetssill
Denna färgstarka auberginesill blandas med tärnat äpple, kapris och rödlök i en frisk lag av rödbetsspad och citronjuice. En kreativ och växtbaserad rödbetssill som passar till alla högtider.