Sex sorters vegansk sill
Sillen har en viktig plats vid många högtider. Du som äter veganskt behöver inte gå miste om något utan kan göra egen sill av aubergine eller tofu. Eftersom smaken är som baken tipsar vi här om sex olika sorter, så att du kan hitta din favorit!
Vegansk skärgårdssill
Denna sill görs på auberginebitar som först kokas i lätt i saltat vatten. Den krämiga basen görs av vegansk creme fraiche och vegansk majonäs, och smaksätts med bl.a. dill, citron och tångrom. Mums!
Auberginesill i senapssås
En annan klassisk smak är senapssillen. Här har vi veganiserat den genom att byta ut fisken mot aubergine och grädden mot sojagrädde. Med några få, enkla ingredienser slänger du ihop denna!
Vegansk glasmästarsill
Även denna vackra variant är baserad på aubergine, men här får den göra sällskap med tunna morotsskivor och rödlök. Låt den vila i kylen över natten för att dra åt sig den goda smaken från lagerbladen och kryddpepparn.
Vegansk inlagd sill med tofu
Du som är skeptiskt till aubergine kanske hellre vill testa denna veganska sill av tofu? Denna får en lite skarpare smak från bl.a. ättiksprit, senapsfrö, saltgurka och purjolök som gifter sig perfekt i inläggningen!
Auberginesill med smak av wasabi
Du som är öppen för att prova nytt rekommenderas att testa denna spännande veganska sill av aubergine med en extra kick från wasabi! Den krämiga basen av vegansk grädde och vegansk majonäs rundar av smakerna från bl.a. wasabi, lime och gräslök.
Auberginesill i rödbetslag
En vacker variant att servera bredvid rödbetssalladen på julbordet. Auberginesillen gör här sällskap med tärnat äpple, kapris och rödlök, i lag med rödbetsspad och citronjuice.